Solskinslejren - Ungdommens Røde Kors

Praktisk info

Solskinslejren sætter rammerne for en fantastisk ferielejr for børn og unge i alderen 7-13 år. Lejren foregår på Høng efterskole på Vestsjælland og giver de bedste rammer for forskellige sjove aktiviteter. Solskinslejren kan rumme omkring 75 børn og 35 voksne frivillige. Ligegyldigt om man er feriebarn eller lejrfrivillig bor man primært to og to sammen - børn for sig og voksne for sig. Lejren bliver afholdt hvert år i uge 28 - fra søndag til lørdag. Vi mødes i samlet trop i København og kører samlet afsted mod ferielejren.

Lejren foregår primært udendørs på efterskolens fantastiske faciliteter men der er samtidig gode muligheder for at udfolde sig kreativt indendøre. Og selvom vi er meget udenfor, spiser og sover vi indenfor. Solskinslejren skal være en ferie for dig med mulighed for at slappe af, men også med mulighed for at deltage i en masse sjov leg og aktiviteter.

Vi har desuden en lejrbank
I lejrbanken opbevarer vi både penge og værdigenstande (mobil, iPod, dyrebart tøj, fodbold osv.). Du skal dog være opmærksom på, at de ting vi opbevarer for dig, har du medbragt på lejren på eget ansvar. Det betyder at vi ikke erstatter noget, hvis noget skulle blive væk. Overvej derfor en ekstra gang om det er vigtigt at have din mobiltelefon med på lejren. Obs. Solskinslejren er en mobilfri lejr for alle lejrbørn.

Hvad laver man på solskinslejren?

Vi har gang i en masse leg og sjove stunder

På solskinslejren kan (næsten) alt lade sig gøre. Vi udkæmper kampe mod pirater, afholder vores egen festival, har vandkamp, laver biograf, spiller rundboldkampe og fodboldkampe og har tid til hyggelige stunder med gode snakke. Vi har også lejrbål med konkurrencer, sange og snobrød. Der er altid nogen, som vil lave nøjagtig det samme som dig!

Vi har altid minimum en temadag. Det kan f.eks. være en ridderdag, OL-dag, en-omvendt-dag eller noget helt 4. Det eneste der er sikkert er, at vi klæder os ud og lever os helt ind i den vidunderlige verden - børn som voksne.

Hvem er med på solskinsejr?
Der er 75 børn med på solskinslejren og hele 35 voksne, så der er tid og overskud til næsten al slags leg - fantasien sætter grænser. Alle de frivillige voksne bruger en hel uge af deres egen ferie på at lege, hygge, danse og slappe af sammen med dig. Og hvis du fortæller, hvad du allerhelst vil lave, kan du være sikker på, at der er en voksen, der vil lave det sammen med dig.

infoside-1
infoside-3
infoside-2